Oikomishoito

Oikomishoidoilla tähdätään sekä hampaiden purentaongelmien ja siitä johtuvien vaivojen parantamiseen, että esteettisiin lopputuloksiin.

 

Yleisimmin oikomishoitoja tehdään kouluikäisille, koska luuston kehittymiseen ja leukojen kasvuun voidaan vaikuttaa. Oikomishoitoja tehdään myös aikuisikäisille, mutta hoitovaiheet saattavat kestää kauemmin.

Erittäin vaikeita purentavirheissä saatetaan oikomisia tehdä yhteistyössä suukirurgin kanssa, jolloin myös leukojen asentovirheitä korjataan.

OIKOMISHOITO
Hyvä ja tasapainoinen purenta ja kauniit hammaskaaret lisäävät elämänlaatua ja saavat hymyn huulille.

Hampaiden oikomishoito on mahdollista missä iässä hyvänsä.
Erikoishammaslääkäri suunnittelee yksilöllisen hoitosuunnitelman tarkan tutkimuksen, röntgenkuvien ja kipsimallien perusteella.

Hampaiden tasoittelu ja järjestely tehdään useinmiten kiintein kojein. Näitä hampaisiin kiinnitettäviä braketteja on metallisten lisäksi myös huomaamattomampina keraamisina, valkoisen värisinä. Myös osa kaarilangoista on valkoisia. Braketit kiinnitetään hampaiden pintaan tarkasti määritettyihin kohtiin "liimaamalla", joten toimenpide ei satu eikä vahingoita hampaan pintaa. Hammasta liikutetaan haluttuun suuntaan oikomiskaarella hitaasti, hampaan biologian mukaisesti, kaarta noin kuukauden välein aktivoiden. Oikomishoitoon ryhtyminen vaatii pitkä aikaista sitoutumista, sillä aktiivisen oikomishoidon jälkeen jatkuu hoitotulosta ylläpitävä retentiovaihe. Tuolloin hoitokäyntejä on enää harvakseltaan, mutta mahdollisesta irtokojeen pidosta tulee huolehtia edelleen.

Suuret leukojen koon väliset epäsuhdat hoidetaan jo lapsena kasvuvaiheessa tai aikuisena kirurgisesti. Nämä vaikeat purentavirheet hoidetaan yleensä kunnallisesti terveyskeskuksessa tai sairaalassa. Tarvittaessa voit konsultoida ja saada ohjeistusta näihinkin ongelmiin.

Oikomishoidon erikoishammaslääkärillämme on vankka kokemus myös leukanivel vaivoista, purentakiskoista ja uniapnea kojeista.

Linnan Hammaslääkärit
Hyvän palvelun hammaslääkäri Hämeenlinnassa

Raatihuoneenkatu 10, 4 krs. 13100 Hämeenlinna – Ajanvaraus: 03 612 7318